Harriet Raaymakers

Beeldhouwen in steen en brons.

Oprichtster en eigenaar van Atelier 500 sinds 2008.
Het ruimtelijk vormgeven is voor mij een manier om gedachte en gevoel tot uitdrukking te brengen. Ik gebruik hiervoor verschillende materialen en technieken, maar heb een voorliefde voor natuurlijke materialen. De mens, in al zijn facetten, is een grote inspiratiebron voor mij.
Verder zie ik het als mijn missie om het belang van creativiteit en van het ambacht uit te dragen.
Zéker in onze samenleving waar de aandacht steeds meer ligt op cognitieve vaardigheden, op prestige en op druk.

Na mijn HBO opleiding creatief educatief werk heb ik van verschillende steenbeeldhouwers les gehad om mij verder te verdiepen in het steenbeeldhouwen.
Daarnaast heb ik o.a. de opleiding organische vormgeving afgerond en het vak steenbeeldhouwen gevolgd aan de Koninklijke academie voor Schone kunsten van Antwerpen.

Het is voor mij een uitdaging om cursisten de kracht van het beeld en eigen creativiteit te laten ontdekken. Ik hou ervan om het maximale uit ieder te halen en daarbij toch aan te sluiten bij persoonlijke mogelijkheden en wensen. Een esthetisch kloppend beeld waar de cursist ook nog zijn eigen persoonlijkheid in gelegd heeft, vind ik het grootste compliment in mijn werk als docent.

Naast het lesgeven maak ik beelden en objecten. Als vrij werk, maar ook in opdracht. Tevens organiseer ik regelmatig educatieve of kunstprojecten.Klik hier om haar een e-mail te sturen!


Theo van de Werff

Beeldhouwen in steen.

Al decennia lang is Theo actief bezig met beeld en vorm. Begon hij met het maken van beelden in verschillende materialen, de laatste jaren werkt hij voornamelijk in steen. Theo’s huidige beelden hebben voor hem twee uitgangsvormen: pure abstractie en zuiver realisme. Abstractie heeft daarbij voorrang. Het begin van elk beeld is een formeel concept dat geheel abstract vormgegeven zou kunnen worden. Maar door het realisme inspraak te geven ontstaat een boeiend samenspel. Sinds de jaren ’90 heeft hij veel exposities op zijn naam staan.

Theo geeft al enkele jaren les bij Atelier 500. Hij heeft veel ervaring met lesgeven, ook bij andere ateliers en bij zijn voormalige werk in de psychiatrie. Zijn manier van lesgeven laat zich omschrijven als een no nonsens en directe manier. Met zijn vakmanschap weet hij bij elke cursist het beste naar boven te halen.  Maar ook gezelligheid tijdens een les mag zeker niet ontbreken.Klik hier om naar de website van Theo te gaan…