Beeld van brons

Wil jij weten hoe een bronzen beeld gemaakt wordt? Ben je geïnteresseerd in het mooie en ambachtelijke proces van het boetseren in was tot het afwerken van je eigen bronzen beeld?

Enkele keren per jaar organiseren wij een korte cursus “beeld maken van brons”. Een cursus van 6 of 7 dagdelen waarbij je in een korte tijd het hele proces doorloopt van het maken van je eigen bronzen beeld volgens de “verloren was methode” oftewel de cire perdue methode.

Tijdens een cursus krijg je uitleg over alle stappen die moeten worden doorlopen voor het ontstaan van een beeld in brons. Je leert over de mogelijkheden en specifieke eigenschappen van was en brons. Waar moet je op letten en waar moet je rekening mee houden.

We beginnen met het maken van een beeld van boetseerwas. Ook zonder boetseerervaring kun je je eigen beeld maken, we kiezen dan voor een eenvoudig model. Na uitleg ga je de ontluchtings- en gietkanalen aan het beeld maken.
Vervolgens gaan we de beelden invormen met keramisch materiaal. Zo ontstaat de mal. Daarna wordt de mal gedroogd, de was eruit gesmolten en gebakken in de oven.
Als dat gedaan is kunnen we de voorbereidingen gaan treffen voor het gieten van het brons. Een spannend gebeuren!
Na het gieten volgt het laatste gedeelte van het proces, het afwerken van de beelden: het ciseleren en het op kleur brengen van je beeld: het patineren.Agenda


Cursus beeld in brons

In het najaar starten wij weer een cursus

Kosten zijn afhankelijk van aantal lessen.

Dit is inclusief:

  • begeleiding
  • gebruik gereedschap
  • polijstmiddelen
  • koffie/thee.

Graag zelf lunch meebrengen.Algemene voorwaarden

 

In de Algemene Voorwaarden vind je informatie over lesgelden, inhalen van gemiste lessen, inschrijven en opzeggen. Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.Meld aan