Contactgegevens

Atelier500
Bosven 500
5464 NG Veghel
T 0413 363387
M 06 36091130

E info@atelier500.nl

Routebeschrijving


Beeldhouwen
in steen

Aan de slag met beeldhouwen, dat kan! Een dagje actieve ontspanning en daarbij nieuwe inspiratie opdoen in of rondom onze oude boerderij. Of een cursus waarin je de technieken van het beeldhouwen leert en je eigen vorm ontdekt in steen.

Voor wie
De workshops en cursussen zijn bedoeld voor iedereen die wil hakken in steen of dit wil uitproberen. Zowel voor beginners als voor mensen met ervaring. Ook wanneer je je meer wilt verdiepen in vormgeving en techniek of op een creatieve manier los wilt komen van de dagelijkse beslommeringen, ben je welkom.
Wat gaan we doen
Je kiest je eigen steen en onder deskundige begeleiding leer je de grondbeginselen van het beeldhouwen. Dit kan in een zachte of harde steensoort. Tijdens een cursus wordt er aandacht besteed aan materialen- en gereedschappenkennis. Heb je de techniek van het hakken onder de knie, dan gaan we aan de slag met de ontwikkeling van je eigen vormentaal.
Bij mooi weer werken we buiten in de tuin, bij slecht weer en 's avonds kunnen we in het ruime atelier terecht.
Er wordt gewerkt in kleine groepen, zodat je verzekerd bent van een goede begeleiding.
Lichamelijk vergt beeldhouwen wel de nodige inspanning en we werken doorgaans staand aan een werkbok.
Steen en gereedschap
Gaat u een cursus of workshop volgen bij ons, dan kunt u het gereedschap uit ons eigen atelier gebruiken. Dit is bij de cursusprijs inbegrepen. Wij hebben een ruim assortiment goed gereedschap beschikbaar. U kunt de steen in ons atelier aanschaffen. Wij hebben verschillende soorten steen op voorraad, van zachte tot harde soorten. Wij kunnen u goed voorlichten en zodoende weet u wat u koopt. Dit voorkomt frustratie en teleurstelling. Wilt u verder met hakken dan verkopen wij een beperkt assortiment gereedschap.

Workshop letterhakken

Een kennismaking met het handmatig hakken van letters in steen. Een eeuwenoud ambacht waarvan je de techniek, naast het hakken van letters, ook heel goed kunt gebruiken voor het hakken van details in beelden. De letters worden niet alleen gebruikt op grafmonumenten, maar ook in beelden, schalen en kleinere tekstborden.
We beginnen de dag met uitleg over de gereedschappen, de techniek en de vele toepasmogelijkheden. Daarna ga je aan de slag met het hakken van een verheven letter, gevolgd door de rest van de dag een introductie in het hakken van verdiepte letters. Je werkt in een plaat hardsteen (aan te schaffen bij de workshop).
Ervaring met beeldhouwen is nodig.

Workshop beeldhouwen volwassene-kind/jongere

Regelmatig organiseren wij dagworkshops voor een volwassene met kind/ jongere van 9 t/m 16 jaar. Een dagje samen lekker hakken en eens op een andere manier met elkaar bezig zijn! We starten gezamelijk met koffie/thee/fris en na een korte uitleg werkt ieder individueel aan zijn eigen beeldje. Deze dag is een kennismaking met het werken in steen en het aanspreken van je eigen unieke creatietalent!
Zelf een groep samen stellen kan ook. Datum en tijd is dan in overleg.

Ga naar de agenda voor een actueel overzicht van de cursussen beeldhouwen.

 

©2009 Studio van Dalen